ASBÜ Genç Yazarlar Öğrenci Topluluğu’nun Açılış Etkinliği Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi

ASBÜ Genç Yazarlar Öğrenci Topluluğunun ilk etkinliği olan “Editörlük ve Redaktörlük Eğitimi” 2 Mayıs 2023 Salı günü Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış etkinliğinde Rektör Arıcan’ın yanı sıra ASBÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münire Kevser Baş ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş da açılış konuşması yaparak değerlendirmelerde bulundular.

Rektör Arıcan açılış konuşmasında ülkemizde ve dünyada değişen koşulların mesleklerde de sürekli bir yenilenme ve gelişmeyi gerekli kıldığını hatırlatarak, sosyal bilimlerdeki farklı disiplinlerin de toplum ve piyasanın güncel ihtiyaçları doğrultusunda yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Kuramsal bilgilerin uygulamaya dönük somut çıktılarını önemsediğini belirten Rektör Arıcan, ASBÜ Genç Yazarlar Topluluğu’nun düzenlediği Editörlük ve Redaktörlük Eğitimi’nin de bu anlamda önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

ASBÜ Genç Yazarlar Topluluğu tarafından düzenlenen Editörlük ve Redaktörlük Eğitimi, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açılış konuşmaları sonrasında eğitim programına başladı. Editörlük ve Redaktörlük Eğitimi, 23 Mayıs 2023 tarihine kadar Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Nurseli Gamze Korkmaz ve üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Arş. Gör. Mustafa Gençler eğitmenliğinde devam edecektir.