Üniversitemiz İTOPYA İletişim Topluluğu tarafından Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu (Hazırlık okulu) öğrencilerinin modern diller alanındaki farkındalıklarını ve Üniversitemizin modern diller alanında yapmakta olduğu rehberlik çalışmalarının yeterliliğini ölçmek üzere 116 öğrencinin katılımıyla bir anket düzenlenmiştir. Bu anket çalışmasının neticesinde Üniversitemizin vizyon ve misyonunda büyük öneme sahip olan modern dillerin tanıtım ve rehberliğinin yapılması ve öğrencilerimizin farkındalığını arttırmak adına Modern Diller Festivali düzenlenmesi planlanmıştır. Birbirinden farklı dillerde öğrenim almakta olan öğrencilerimizin destekleri ve değerli hocalarımızın katkılarıyla organize edilen bu etkinliğe tüm öğrencilerimiz davetlidir.