KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar “Kıbrıs Türk’ünün Varoluş Mücadelesi” isimli konferansını vermek üzere Üniversitemizi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı.

ASBÜ Güvercinlik Konferans Salonunda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından Üniversitemiz tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Konferans öncesi konuşmalarını yapan ASBÜ Kuzey Kıbrıs Koordinatörü Prof. Dr. Enver Arpa Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs’ın tek Sosyal Bilimler üniversitesi olan ASBÜ’nün Kuzey Kıbrıs Birimi olarak Kuzey Kıbrıs yükseköğretimine katkı sunmak ve dünya ölçeğinde eğitim vermek üzere çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Prof. Dr. Enver Arpa sonrasında konuşmalarını yapan ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ise ASBÜ'nün öğrenci merkezli bir üniversite olduğunu, öğrencilerin teorik bilgiler dışında pratik olarak da donatılıp girişimciliklerini desteklediklerine vurgu yaptı.

Konuşmaların ve video gösterimlerinin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar konferans konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konferans konuşmasına geçmeden önce Başkent Ankara'da bu tarihi mekanda birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. 140 farklı ülkeden öğrencisi ile Kıbrıs’ın önemli bir eğitim adası olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar adadaki diğer üniversiteler içerisinde de ASBÜ Kıbrıs kampüsünün özellikle konumu nedeniyle ayrıcalıklı bir yeri bulunduğunu vurguladı. Konuşmasında Tüm Türkiye'ye teşekkür ederek, Türkiye'nin her zaman Kıbrıs Türk'ünün yanında olduğunu, geçmişte Kıbrıs Türk halkına yönelik katliamlara seyirci kalmadığını söyledi. Türk askerinin Kuzey Kıbrıs'taki varlığının Kıbrıs Türklerine yönelik bölgedeki tehditlere karşı caydırıcı rol oynadığını belirtti.

Konferans sonrası KKTC Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar ve beraberindeki heyet, Rektörümüz eşliğinde ASBÜ Hazine Müzesi'ni ziyaret etti.